14 augusti 2013
19:00

Sunnersta AIF P99

Referat: Lohärads IF Röd - Sunnersta AIF P99

Ursäkta att referatet har dröjt, men det har tagit tid att analysera matchen. Visserligen förlorade vi med 0-4, men det var för stora siffror. matchen var jämnare än så.

Sunnerasta ett av de bästa lagen i Uppland. Går man efter DM finalen (som spelades idag lördag 17/8) så är IFK Uppsala det bästa, de vann DM finalen med 1-0 mot just SAIF. Grattis IFK Uppsala till DM Guldet.

Åter till onsdagens match. SAIF är duktiga och har alltid varit. Vi har varit (stundals) steget efter, men idag gör vi en mycket bra match. Vi märker att det fina spelet från i juni månad sitter kvar, vi spelar boll. Vi spelar bra mot de bästa lagen, och det känns kanon.

Innan matchen pratade vi mycket om att tro på oss själva, vi är duktiga. Vi skulle ligga tighta i försvaret.

Matchen började bra och var jämn, bra spel av båda lagen, riktigt kul att se. Två lag som ville spela boll i högt tempo. Skall också tilläggas att vår hemmaplan var riktigt fin, naturgräs är som oftast bäst efter sommaren.

Vi släpper in 0-1 i 15:e minuten, de vinner boll på deras högerkant och får till en mycket bra inlägg (av #99 Felix), det möts av en skalle, stenhård nick (av #14 Leo, född -00. Vilken spelare). Fram till målet hade SAIF mog mera boll innehav men sen började vi komma ifatt, och gjorde det bra. Men vi är för slarviga sista tredjedelen, vi vill avgöra för fort, där måste vi bli nogrannare och ha tålamod.

Det är en mycket bra match av båda lagen. I den 27:e har SAIF en nick i stolpen. I den 34:e har vi en farlig chans efter samspel mellan Hamps och Zacke, som avslutas med skott av Lang.

Halvtid

Även den 2:a halvleken börjar bra och med högt tempo. Återigen en stolpe av SAIF, nu i 5:e minuten. SAIF leder rättvist, men vi gör det ändå bra. Matchen är jämn.

I den 51:a min gör SAIF 0-2, chipp över utrusande Rüdén. Återigen deras #14 Leo
Nu börjar vi hamna för lågt, vi har ingen press, det blir för långt mellan lagdelarna.
Men det man börjar fundera på är: "Tänk om alla matcher vore så här givande!!".

Vi brukar alltid vara starka sista kvarten, men inte idag
I den 60:e min 0-3 genom deras #7 A.Henning. Indirekt frispark som vi "tappar in".
I den 65:e min 0-4 genom #7 A.Henning igen, nu en chipp.

Vi missar en straff i den 68:e min.

Vi är nöjda över dagens match, vi är där. Vi spelar stundtals mycket bra. SAIF vinner rätvist, men siffrorna är för stora. Men det är sen här sortens match som utvecklar spelaren.
Kul att får beröm av SAIFs tränare efteråt, tack för det.